Tidligere unge, der har boet på Solstrålen

Solstrålen har bidraget til, at jeg har haft de bedste vilkår for at kunne vokse som menneske. Den massive støtte i alle hensigter har været fantastisk! Solstrålen vil altid være min anden familie, og jeg vil være dem evig taknemmelige for, at jeg nu kan være et selvstændigt og velfungerende voksent menneske!

Victoria Rønaa (november 2013 – marts 2017)


Når man som 11 årig tvangsfjernet bliver anbragt på et opholdssted med andre unge, samt voksne man aldrig før har mødt, går der mange tanker gennem hovedet. For mit vedkommende startede jeg min egen magtdemonstration, dette gjorde mine udfordringer større end de hidtil havde været. Gennem min tid på solstrålen blev jeg udfordret og ikke mindst inddraget i hverdagen, jeg var med til at forme stedet til et sted der kunne godkendes som det næstbedste, når familien ikke var en mulighed. Min egen udvikling tog det største ryk på solstrålen, dette uden tvivl grundet de nærværende og omsorgsfulde voksne der er at finde på solstrålen. Gennem min tid på solstrålen, er jeg blandt andet blevet støttet i familiære relationer, sociale relationer, fritidsaktiviteter og uddannelse. Det har alt sammen haft en så god påvirkning, at jeg stolt fortæller om solstrålen, bl.a. igennem de foredrag jeg har fået stablet på benene, omhandlende livet som tidligere tvangsfjernet.

Alt støtten og hjælpen tidligere i mit liv, har resulteret i at jeg som 19-årig flyttede fra solstrålen til København, med ønsket om at etablere mit eget liv og vise hele verden, at min baggrund ikke skal have for stor en indflydelse på hvordan jeg fungerer. Nu, som 21-årig, har jeg boet alene i 2 år, arbejdet det sidste 1,5 på et fritidshjem, starter snart på læreruddannelsen, er fodboldtræner i FC Nordsjællands pige elite afdeling og sidst men ikke mindst holder jeg mine foredrag så oftest som muligt.

Freja Adler Sturm Nielsen (august 2008 – september 2016)