Familielignende opholdssted

Et barn, der er opvokset under følelsesmæssige belastende forhold, har ofte ikke erfaret at vokse op i en familie, der trives, og hvor man tager højde for barnets individuelle behov, alder og udvikling. I en velfungerende familie skaber den gode stemning og atmosfære desuden en instinktiv følelses af hjemlighed hos barnet, hvilket bidrager til en sikker og tryg base.

Solstrålen er et familielignende opholdssted. Det betyder, at vi dagligt arbejder på at skabe en hjemlig og varm atmosfære således, at barnet føler sig hjemme. Vi tilstræber at skabe fysiske rammer, normer, værdier og traditioner, der læner sig så tæt op ad en familie, som det er muligt. Dagligdagen på Solstrålen er således familielignende, hvilket betyder, at barnet går i skole, laver lektier, har pligter i huset og går til fritidsinteresser. Vi ligger desuden vægt på, at alle børn og unge bidrager til fællesskabet i form af at hjælpe til, der hvor det er nødvendigt, på samme måde, som man også hjælper hinanden i en familie.

Vi er en engageret personalegruppe, der hver dag arbejder målrettet på at give Solstrålens børn og unge de bedste forudsætninger for trivsel og udvikling. Som personalegruppe er vi kendetegnede ved, at vi har en høj faglighed, er nærværende og humoristiske samt autentiske i vores relation til Solstrålens børn og unge.